Saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoiran rotuesittely

Saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoira

Saksassa useista sikäläisistä paimenkoiraroduista 1800-luvulla jalostettu saksanpaimenkoira on nykyään yksi maailman suosituimmista koiraroduista ja laajasti käytetty työkoirana niin siviili- kuin virkatehtävissäkin. Rodulla hälyttävästi yleistyneiden terveysongelmien (mm lonkkaviat) vuoksi tosin ainakin Suomessa poliisi on jo luopumassa saksanpaimenkoirista virkatehtävissä. Rotu jaetaan kahteen eri rotuun karvan pituuden perusteella, alkuperäinen pitkäkarvainen muunnos hyväksyttiin taas omaksi rodukseenvuoden 2011 alussa. Luonteeltaan sakemannin tulisi olla tasapainoinen, vahvahermoinen, itsevarma ja ennakkoluuloton. Rodulla tulisi olla rohkeutta, taistelutahtoa ja kovuutta alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaisesti. Omistajaltaan saksanpaimenkoira vaatii paljon aktiivisuutta ja määrätietoisuutta. Rodun yleisiä harrastuksia ovat palveluskoiralajit (erityisesti suojelu), pelastuskoiratoiminta ja toko.

Rotu tunnetaan myös nimillä: susikoira, sakemanni, seefferi, saku, sussari

Rotujärjestöt ja rotua harrastavat yhdistykset

Saksanpaimenkoiraliitto ry

Saksanpaimenkoira-aiheiset harrastesivustot ja keskustelut

Saksanpaimenkoiraliiton keskustelupalsta

SPK-foorumi

SPK-Tieto: Saksanpaimenkoiratietoa

Rotumääritelmä

Saksanpaimenkoiran rotumääritelmä (Kennelliitto)

Kuvalähde: Wikipedia


1 kommentti artikkeliin Saksanpaimenkoira

  • saku eli sussari ja alkuperäisrotuinen oli koira josta jalostetiin sotaan soveltuva koira koska rotu on uskollinen kasvatettava. rotu on alkuperäisesti 1800luvulla jalostettu 16-17 paimenkoirasta työkoiraksi jota se hallitsee vieläkin alkuperäiskasvattajien keskuudessa. koiralle on ominaista toimia isäntänsä rinnalla ja halukas oppimaan uusia tehtäviä, jäjitys ja yleensäkin ihmisen auttaminen ja pelastus. koira on oikein ja luotamuksen saaneena uskomattoman luotettava. ei sovellu vain keulakuvaksi ta kotinurkkiin, koira vaatii aktiviteetteja. mitä enemmän koiralla on tehtäviä sitä tasapainoisempi yksilö on. onha se niinku rin tin tin, noh vitsi.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>