Mäyräkoirat

Mäyräkoirien rotuesittely

Mäyräkoira

Mäyräkoira

Vaikka Mäyräkoiriin usein liitetään saksalainen alkuperä niin todellisuudessa niiden juuret ovat yleiseurooppalaiset. Nykyaikaisessa mäyräkoirassa on jalostuspiirteitä ainakin Saksasta, Ranskasta ja Englannista. Vaikka mäyräkoira on tosiasiallisesti vain yksi koirarotu niin sillä on siltikin oma FCI-roturyhmä ja se on jaettu karvanlaadun ja kokonsa mukaan yhdeksäksi eri roduksi. Mäyräkoira on jalostettu alunperin mäyräjahtiin ja luolakoiraksi. Metsästys on sille luonteenomaista ja sitä käytetään nykyäänkin vielä paljon metsällä. Mäyräkoiraa käytetään myös ajometsästykseen ja se onkin puhdasrotuisista ainoa peuran ja kauriin ajamiseen sallittu koirarotu Suomessa (säkäkorkeus alle 28cm).

Rotu tunnetaan myös nimillä: mäykky, mäyris

Rotujärjestöt ja rotua harrastavat yhdistykset

Suomen Mäyräkoiraliitto

Mäyräkoira-aiheiset harrastesivusto ja keskustelut

Mäyräkoirat Foorumi

Rotumääritelmä

Mäyräkoiran rotumääritelmä (Kennelliitto)

Kuvalähde: Wikipedia


3 kommenttia artikkeliin Mäyräkoirat

 • Johan

  Tuossa tekstissä on virhe: hirviä saa Suomessa ajaa millä koiralla tahansa. Peuran ja kauriin ajometsästyksessä tosiaan on koiran maksimi säkäkorkeus 28 cm, eli peuran ja kauriin kohdalla mäyräkoira on yleisimmin käytetty koira.

 • Rotukoirat.fi

  Kiitos palautteesta, virhe tekstistä korjattu 🙂

 • Jukka

  Hirvieläinten metsästyksessä ei saa käyttää sellaista ajavaa koiraa, jonka säkäkorkeus on yli 28 cm. Muulla lailla koiran käyttöä ei ole rajoitettu.

  Pysäyttävä koira saa olla isompikin, mutta jos ajossa haukkuvasta eli ajavasta koirasta puhutaan niin alle 28cm on se säkäkorkeus myös hirvellä. Eli ylempi kommentti on aiheeton.

Jätä vastaus

 

 

 

Voit käyttää näitä HTML tageja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>